"Re:Use" - Bærekraftige ombruksgulv fra Polyflor Nordic

"Re:Use" - Bærekraftige ombruksgulv fra Polyflor Nordic

Det er viktigere enn noen gang at alle arbeider mot en større bevissthet rundt behovet for å redusere vår påvirkning på miljøet. Dette gjelder også ved valg av gulvmaterialer til dine prosjekter. Resirkulering har lenge vært et naturlig krav og er godt implementert i bransjen, men nå er det nødvendig å høyne kravene. Det er ikke lengre nok å sørge for at gulvene blir resirkulert, de bør kunne gjenbrukes.

Polyflor Nordic presenterer stolt «Re:Use» – en banebrytende produktserie med miljøvennlige ombruksgulv. Merket symboliserer at gulvet kan tas opp og installeres på nytt. Her kombineres design med miljøvennlighet, bærekraft og redusert avfall.

Velg Re:Use – der bærekraft og estetikk møtes i perfekt harmoni!

Våre kolleksjoner merket med Re:Use er produkter som er egnet for sirkulær bruk, og dermed eliminerer behovet for utvinning av nye ressurser. En av de mest fremtredende fordelene er reduksjonen av avfall. Ved å bruke materialer som allerede eksisterer, reduseres mengden avfall som genereres gjennom riving og fjerning av gamle gulv. Det reduserer igjen behovet for deponering av materialer og minimerer negativ påvirkning på miljøet.

 

Produksjon av nye varer krever vanligvis betydelige mengder energi, men Re:Use bidrar til å sette en ny standard. Gjenbruk krever ingen energi og reduserer utslipp som bidrar til lavere karbonavtrykk siden mange av de energiintensive trinnene som er involvert i produksjon, inkludert transport av råvarer og ferdige produkter, unngås.

 

På kort sikt oppleves miljøvennlige produkter som kostbare, men med Re:Use investerer du i fremtiden. Gulv blir ofte renovert etter behov for endring av design, før gulvene er utslitt. Det er sjelden grunn til å forkaste gulv og påkoste seg nye materialer. Derfor er ombruksgulv både en bærekraftig og økonomisk løsning hvis det tas i bruk et annet egnet sted.

Utforsk produktene

Expona Puzzle

Expona Puzzle legges, løsnes og flyttes som et puslespill helt uten bruk av lim. Denne kolleksjonen er ideell for skoler eller kommersielle lokaler der man ønsker å skape ulike soner. Man kan enkelt plukke opp og flytte på hele eller deler av gulvet, eller bytte farger. Puzzle er godt egnet for tøffe miljøer med høy trafikk med sitt sterke slitesjikt med svært stabil konstruksjon gjennom sitt integrerte låsesystem. Dette er vårt raskeste produkt hvor du kan ta i bruk lokalene umiddelbart etter installasjon.

Vil du vite mer? Klikk på bilde for å gå til produktsiden. Der kan du kan se nærmere på alle designene fra Expona Puzzle. Ønsker du mer informasjon finner du vår kontaktinformasjon her. 

Expona Simplay PUR

Expona Simplay er et moderne ombruksgulv som installeres akkurat som en teppeflis med klebrig lim eller spesial-teip. Gulvet påvirker dermed ikke undergulvet og kan lett demonteres, repareres eller gjenbrukes andre steder. 

Vil du vite mer? Klikk på bilde for å gå til produktsiden. Der kan du kan se nærmere designene fra Expona Simplay PUR. Ønsker du mer informasjon finner du vår kontaktinformasjon her. 

Teppefliser

Teppefliser er egnet for områder man ønsker en lun atmosfære og kan legges i kombinasjon med både LVT-kolleksjonen Simplay og gummigulv Artigo LooseLay.  Teppefliser er godt egnet for rask montering og tåler høy slitasje. Man kan enkelt bytte ut en flis dersom det er slitasje, og på samme måte også ta opp flisene og gjenbruke de et annet sted.

Vil du vite mer? Klikk på bilde for å gå til produktkategorien. Der finner du alle kolleksjoner i vårt sortiment. Ønsker du mer informasjon finner du vår kontaktinformasjon her. 

Artigo LL

Artigo LL omfatter gummikolleksjonene Uni LL og Kayar LL. Designet og monteringen muliggjør demontering og gjenbruk også innenfor gummiens verden. Gummigulv gir en god gangkomfort på grunn av materialsammensetning og bidrar til dempet trinnlyd. 

Vil du vite mer? Klikk på bilde for å gå til produktsiden. Der kan du kan se nærmere på alle designene fra Expona Puzzle. Ønsker du mer informasjon finner du vår kontaktinformasjon her. 

Re:Use - Prosjektreferanser

Norsk Teknisk Museum

På Teknisk Museum er det lagt Artigo Uni LL gummigulv. Bakgrunnen for valget er museets “datagulv”, der de til enhver tid trenger tilgang til kablene som ligger rett under gulvet i lokalet. Flisene fra Artigo Uni LL er installert med et alternativt, midlertidig lim, slik at flisene enkelt kan flyttes etter behov, uten varig skade på fundamentet.

FLOW Coworking

Til Flow Coworking har vi levert Expona Simplay, et moderne ombruksgulv som installeres akkurat som en teppeflis med klebrig lim eller spesial-teip. Gulvet påvirker dermed ikke undergulvet og kan lett demonteres, repareres eller gjenbrukes andre steder.

Les mer om kolleksjonene her