Enkel guide til vedlikehold av gummigulv 

Gummigulv er robuste gulv som tåler å ligge i de mest trafikkerte bygg. Gulvet har noen unike egenskaper og designmuligheter, og er å finne i alt fra garasjeanlegg og sykehus til private hjem. Med riktig rengjøring og vedlikehold har du et gulv som vil holde seg pent og funksjonelt i mange tiår fremover.

PRO-overflate eller TXL

Det første du må vite er om gulvet ditt har en varmebehandlet overflate, ofte omtalt som en TXL overflate. Disse gummigulvene kommer med en produksjonsfilm som må fjernes etter at gulvet er installert. Dette gjelder derimot ikke for gulv med PRO overflate, der gummien har en coating som gjør at den kan tas i bruk umiddelbart etter installasjon.  Det er viktig å være klar over forskjellen og følge den fremgangsmåten som gjelder for ditt gulv.

Er du usikker på om gulvet har en TXL eller PRO-overflate kan du lese mer om våre gummigulv her

 

Beskytt gulvet

Filterputer under møbler er en liten investering for å unngå riper og inntrykksmerker som kan oppstå over tid.  Unngå å sette potteplanter direkte på gulvet, da vann og fukt fra potten kan skape misfarginger i gulvet. 

Fremgangsmåte for fjerning av produksjonsfilm (TXL-overflate)


Nedenfor ser du fremgangsmåten fra gulvets første behandling til rutinemessige rengjøringen. Vær klar over at behovet for rengjøring og vedlikehold i stor grad vil variere med gulvets bruk og belastning.

  • Når gulvet er lagt må du vente til limet er helt tørket før du går videre, dette tar vanligvis 2-4 dager
  • Sørg for å fjerne alt smuss og støv med en myk børste eller støvsuger. Unngå å skrape gulvet med sand eller småstein som kan skade overflaten
  • Bruk Gipeco Dipex eller tilsvarende produkt i henhold til blandingsforholdene angitt på pakken.
  • Påfør blandingen på gulvet med en lofri våtmopp eller skureklut og la virke i 10-15 minutter.
  • Gå over gulvet med en skurepad mens blandingen virker, og hold gulvet fuktig under prosessen.
  • Fjern Dipexblandingen med en svaber eller en absorberende klut, og vask deretter grundig med lunkent vann og våtmopp 2-3 ganger.
  • Avslutt med å tørke gulvet godt.
  • Når overflaten er ren og fri for fett, påføres Trend hardvoks i to tynne strøk for å beskytte mot fremtidige flekker.

Rutinemessig rengjøring

  • Ofte vil det være nok å gi gulvet en tørr rengjøring med støvsuger eller tørrmopp.
  • Ved behov for grundigere rengjøring, bruk Trend voks eller et pH-nøytralt vaskemiddel blandet i lunkent vann. Unngå overflødig vann under vaskingen.

Ved å følge disse enkle retningslinjene for vedlikehold av gummigulv kan du sikre at gulvet holder seg vakkert og funksjonelt i mange år fremover. Enten det er i et travelt sykehusmiljø eller i ditt eget hjem, vil regelmessig pleie bidra til å bevare gulvets egenskaper og motstandsdyktighet. Du finner også detaljerte rengjørings- og vedlikeholdsråd i «vedlikeholdsanvisningen», som er tilgjengelig for nedlasting fra produktsiden til det aktuelle gummigulvet.

Følg disse enkle trinnene for rengjøring og vedlikehold