Finn.no – Leken og flerfunksjonell kantine

Den nye kantina til Finn.no skal fungere like godt til kaffemøter og afterwork, som til lunsj

Da Finn.no skulle fornye kantinelokalet, ønsket de en bedre utnyttelse av arealet. Kantina utgjør ofte det største rommet i bygget, men brukes av mange bare noen timer i løpet av en arbeidsdag. Det er dette misforholdet mellom areal og utnyttelse som har ført til at flere gjør som Finn.no, og tenker nytt rundt bruk og utforming av kantina. En moderne kantine er en møteplass for små og store samlinger hvor det skal være naturlig å oppholde seg, også utenom lunsjtider.

Bak prosjektet finner vi arkitektene i Kravik-Jørundland.

–Kantina til Finn.no var som mange andre, travel rundt lunsjtider, og stort sett tom brakke resten av dagen, forteller Astrid Kravik. Derfor har vi jobbet mye med å skape gode soner. Målet har vært at det skal oppleves naturlig å ha både interne og eksterne kaffemøter i kantinelokalet, samtidig som det skal fungere til større sosiale samlinger.

 

Bruker gulvet for å definere soner

For å få til dette har møbleringen vært viktig. Flere av de store møblene er spesialtilpasset til lokalet, og er tydelig med på å definere de ulike sonene. Vi har også brukt gulvet som et virkemiddel for å ramme inn sonene. I Palettone serien fant vi gulv som matchet fargepaletten vi hadde satt, forteller Trygve Jørundland. Vi endte opp med å bruke to design fra serien, hvor den ene er skåret ut i sirkler. Disse sirklene er plassert slik at de viser hvor en sone slutter og en annen begynner. Pastellfarger og geometriske former er bærende elementer i profilen til Finn.no. –Ved å bruke disse elementene også i gulvet, ser vi en helhet som vi ikke hadde fått til, hadde vi valgt et nøytralt gulv, forteller han.

Design: ”Sugar Candy 8627″ og ”Lunar Landscape 8637”

En kantine tåler litt ”trøkk”

Fra den homogene vinylkolleksjonen Palettone, valgte arkitektene i Kravik-Jørundland fargene ”Sugar Candy” og ”Lunar Landscape”. Og de forteller at de måtte forsvare ideen både en og to ganger før den satt trygt hos alle involverte. Flere ble litt slått i bakken av tanken på rosa gulv, forteller Astrid Kravik. –Det er forståelig at det virket ekstremt for noen. For du ville sannsynligvis ikke valgt rosa gulv til stua di hjemme, men dette er en kantine og den tåler mer trøkk enn man tror, sier hun. Duoen har hatt et godt samarbeid med oppdragsgiver under hele prosjektet og har virkelig fått lov til å leve ut ideene til det fulle.

Gjenbruk har vært et mål

Finn.no er som kjent Norges største markedsplass for kjøp og salg av brukt. Det var derfor naturlig å ha som mål å gjenbruke møbler og interiør der det var mulig. Dette med gjenbruk er en positiv trend som vi ser mer av, også ved oppussing av kontorlokaler. Til den nye kantina har de blant annet tatt vare på, og benyttet stolene fra den gamle løsningen.

Alle bildene fra Finn.no og andre referanseprosjekter finner du på vår prosjektside